dimecres, 26 de març del 2008

La captació d'aigua del Segre, desprès de l'estiu i provisional

http://www.avui.cat/article/tec_ciencia/25656/una/canonada/provisional/portara/aigua/segre/bcn.html

El conseller de Medi Ambient,Francesc Baltasar, ha assegurat que la possible captació d'aigua del riu Segre per l'àrea metropolitana de Barcelona només es farà de forma temporal i amb condicions

Així, només es portarà aigua a Barcelona si el riu porta més de 3 metres cúbics per segon i a partir de la tardor per evitar prejudicis als regants de la zona. El conseller Baltasar ha afegit que es tractaria en tot cas d'una mesura provisional i que tota la infraestructura es desmuntarà quan s'hagi superat la sequera o quan entri en funcionament la dessaladora del Llobregat la primavera de 2009.

El conseller ha recordat que s'han posat en marxa altres mesures, com la creació de pous per recuperar antigues captacions, la portada d'aigua amb vaixells o la contenció de la demanda. Baltasar ha assegurat que durant l'estiu no hi haurà problemes d'abastament, però que podria haver problemes a la tardor. El titular de Medi Ambient ha afirmat que l'objectiu de totes aquestes mesures és que no es produeixin talls en el subministrament'.

Per aquest motiu, ha assegurat que la captació temporal del riu Segre al riu Llobregat per la galeria de serveis del túnel del Cadí només es farà després de l'estiu i sota una sèrie de condicions. Aquests requisits contemplen que l'extracció màxima no sigui superior a 1,5 metres cúbics per segon i que només es faci si el riu porta més de 3 metres cúbics per segon.

A més, ha reiterat que es tractaria d'una solució provisional. Baltasar ha rebutjat el qualificatiu de 'transvasament' pel fet que la infraestructura necessària per fer la captació es retiraria en el moment en que ja no sigui útil o entri en funcionament la dessaladora del Llobregat prevista per a la primavera del 2009.