dimecres, 5 de març del 2008

La Cellera deixarà d´abocar aigües negres al Ter amb la connexió a la depuradora d´Anglès

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2985_3_251490__COMARQUES-Cellera-aboca-aiges-negres-perqu-xarxa-enllaa-depuradora-dAngls

Amer estrenarà enguany la seva primera planta potabilitzadora a la riba dreta del Brugent

E.Batlle, La Cellera de Ter / Amer.

El municipi d'Anglès compta amb una estació depuradora d'aigües residuals des de 2003, des de llavors la Cellera de Ter està a l'espera que se'ls construeixi un col·lector per part de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que permeti que les seves aigües residuals, que fins ara van a parar al riu Ter, s'aboquin finalment a la depuradora del municipi veí, Anglès. L'alcalde cellerenc, Josep Serrallonga (CAM), va explicar que en l'última reunió amb l'ACA a Girona, se'ls va comunicar que el col·lector podria estar construït "ben entrat l'any vinent i no a finals de 2008, com estava previst".

Molèsties al polígon industrial

De tota manera, Serrallonga va ressaltar que aquesta és una reivindicació de fa molts anys per part de la Cellera de Ter i que esperen que tal i com se'ls va anunciar, puguin comptar amb aquest col·lector ben aviat. Per altra banda, l'alcalde de la Cellera va lamentar que aquest retard hagi originat molèsties a les empreses que s'han instal·lat al polígon industrial amb la "idea que podrien abocar aigües a un col·lector que va a una depuradora" i ara en canvi, ho han de fer al Ter, cosa que provoca una diferència en els nivells d'abocament permesos. Les obres del col·lector tenen un pressupost d'uns 283.000 euros.

Finalment, l'alcalde cellerenc va explicar que tot i que aquest col·lector que els connectarà amb Anglès és una solució pel nucli de la Cellera, a la zona del Pasteral encara s'abocaran les aigües negres al Ter; ja que hi ha un nucli d'habitatges que no tenen cap sistema que els col·lecti les aigües residuals i per tant, van a parar al riu. Ser?rallonga va remarcar que l'ACA en té constància i que tot i que "sembla que anirem molt més tard, cap al 2008-2012", l'ACA podria acabar-hi construint una mini depuradora.

La primera depuradora d'Amer

Amer comptarà a partir de finals d'aquest 2008 amb la seva primera planta depuradora ja que com la Cellera de Ter, aboca les seves aigües negres al riu.
Aquesta setmana ha finalitzat el procés d'exposició pública i per tant, properament després de passar tots els tràmits es procedirà a la seva construcció.
Tot i que l'obra compta amb un retard important, ja s'havia previst fer-la cap a l'any 2000, l'alcalde d'Amer, Xavier Targa (ERC), es va mostrar satisfet i va explicar que se situarà a la riba dreta del riu Brugent a una zona entre el poble i el riu Ter.

A més de la depuradora també s'hi construirà un col·lector d'aigües residuals que permetrà deixar d'abocar les aigües negres al riu. El projecte compta amb un pressupost total de gairebé 1.100.000 euros.