dimecres, 12 de març del 2008

L´Estat descarta fer l´avaluació ambiental del nou pont sobre el Ter

El pont, de gairebé 500 metres, està dins de la Xarxa Natura 2000

DdeG, Girona.
El Ministeri de Medi Ambient ha decidit no sotmetre a l'avaluació d'impacte ambiental el nou pont sobre el riu Ter que unirà l'hospital Josep Trueta amb el barri de Pedret i Pont Major. El pont, de gairebé 500 metres, completarà la ronda de circumval·lació des de Sant Gregori fins a Sarrià.

Segons el mateix Ministeri el projecte es desenvolupa en "un paratge natural i urbà a la vegada, on conviven zones residencials i comercials amb equipaments públics i un ampli i bell curs del riu ben conservat que forma part de la xarxa Natura 2000, el LIC ÉS5120011 Riberes del Baix Ter". En el document s'han analitzat els impactes sobre el clima, soroll, hidrologia, usos del terra, vegetació i habitat Xarxa Natura 2000, fauna, espais protegits, paisatge i patrimoni cultural i s'han proposat mesures preventives, correctores i compensatòries. Cap de les institucions o entitats a les quals es va donar veu en el procés van presentar cap tipus d'al·legació.
Segons l'informe de Medi Ambient, publicat al BOE, "l'afectació per als elements naturals del LIC "Riberes del Baix Ter", es concreta en l'afectació, probable però feble, a dos hàbitat d'interès comunitari i a una espècie de fauna, la llúdriga, i un impacte possible però no quantificable sobre una altra espècie, el ratpenat barbastela".

Segons el document, "els impactes analitzats tenen un abast limitat i són assumibles, per la qual cosa poden considerar-se com a no significatius. Tenint en compte tot això, i a proposta de la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental de data 24de gener de 2008, no s'observa que el projecte pugui produir impactes adversos significatius".