divendres, 7 de març del 2008

La Plataforma del Ter obté d´empresaris i polítics el compromís de reclamar el retorn d´aigua al riu

S'ha reunit amb els candidats al Congrés, així com amb representants de FOEG i Pimec

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008030700_3_252006__Comarques-Plataforma-obte-dempresaris-politics-compromis-reclamar-retorn-daigua

DdeG, Girona.

Les comunitats de regants del Ter, juntament amb pagesos, entitats ecologistes, associacions diverses i els ajuntaments i consells comarcals que conformen el Consorci Alba-Ter, units tots ells mitjançant la Plataforma del Ter, s'han trobat en els últims dies amb una bona colla de polítics i representants empresarials de les comarques gironines. L'objectiu, arrancar de tots ells el compromís d'impulsar el debat sobre la problemàtica del Ter, i que aquest arribi al Parlament i també al Govern de la Generalitat.

Les reunions -de moment se n'han fet una desena, i n'hi ha previstes unes quantes més-, han servit per presentar la Plataforma i el seu objectiu: la lluita pel retorn dels recursos hídrics que permetin recuperar el bon estat ecològic del riu Ter i respectar les activitats econòmiques del territori lligades a l'aigua. A més, l'entitat entrega a polítics i empresaris un dossier que recull els efectes de la reducció del cabal del Ter.

La Plataforma del Ter s'ha reunit, entre d'altres, amb els candidats al congrés Montse Palma (PSC), Jordi Xuclà (CiU), Francesc Canet (ERC), i Biel Jover (ICV), així com amb el delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy, i amb representants de Pimec i de la FOEG. I ha anunciat que en els propers dies preveu trobar-se amb el president de la Cambra de Comerç, Domènech Espadalé, així com amb la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, i amb directors dels mitjans de comunicació.

Positives i amb compromís

La Plataforma afirma que de totes les trobades n'han sortit "respostes molt positives", així com "el compromís de sumar-se al reclam pel retorn de cabal al Ter, reduint així les extraccions d'aigua cap a l'àrea urbana de Barcelona".