divendres, 28 de març del 2008

Dirigents d'ICV critiquen la política de l'aigua de la conselleria de Medi Ambient

L'eurodiputat Raül Romeva, el secretari d'Acció Política del partit a Lleida i el secretari d'organització a Tarragona es queixen de falta d'informació i desconfien del transvasament suposadament temporal del Segre

http://www.avui.cat/article/tec_ciencia/25885/dirigents/dicv/critiquen/la/politica/la/conselleria/medi/ambient.html

"Com moltes persones, em sento enganyat, per la qual cosa el meu compromís serà lluitar per evitar-lo [el transvasament del Segre] o, com a mínim, per fer-lo veritablement reversible i amb data de caducitat clara i concreta", anuncia el secretari d'acció política i extensió territorial d'ICV a les terres de Lleida, Josep Antoni Moreno.

Ho assegura en el seu blog personal a internet, i s'afegeix a les crítiques d'altres dirigents i càrrecs destacats d'ICV que critiquen la política de l'aigua d'un dels dos consellers que la formació té al tripartit, Francesc Baltasar, màxim responsable de Medi Ambient.

Aquesta mateixa tarda, Baltasar ha fet una compareixença pública en què ha anunciat que les pluges i nevades dels últims dies retardaran uns quinze dies les eventuals restriccions en el subministrament d'aigua a causa de la sequera. El conseller també ha reiterat que la "captació" –es nega a dir-ne transvasament– d'aigua del Segre cap al Llobregat i l'àrea de Barcelona serà temporal i que es farà a la tardor, després de l'època de reg, per no perjudicar els agricultors de Ponent.

Però aquests arguments, que no són nous, no convencen ni els seus companys de files. Un dels que tenen més projecció pública, l'eurodiputat Raül Romeva, lamenta, també en el seu blog, "la falta d'informació que comporta, moltes vegades, especulacions i desconfiances". Alhora, reconeix que "tot és millorable" i que hi ha moltes coses que la conselleria de Baltasar hauria de fer d'una altra manera, tot i advertir que l'actual política de l'aigua és "molt millor" que la que feia CiU.

Molt més dur és el secretari d'organització d'ICV a Tarragona, Jordi Solé, que creu que la suposada "captació temporal" d'aigua del Segre només és una fórmula de la conselleria per "preparar el terreny per tenir-ho més fàcil per justificar definitivament una interconnexió de xarxes".