dijous, 29 de maig del 2008

CiU avisa que seria una bogeria renunciar a la interconnexió de l'Ebre

Font: La Malla
http://www.lamalla.net/politica/article?id=198671

Els populars i convergents demanaran en el plenari de l'Ajuntament de Barcelona que Hereu es manifesti sobre la possible supressió de la interconnexió

Renunciar ara a la interconnexió de xarxes pel bon moment de la pluviometria seria "una bogeria", ha assegurat el secretari adjunt de la federació convergent, Xavier Trias. El també president del grup municipal de CiU ha afirmat que deixar de fer la canonada podria abocar a la Generalitat a fer el ridícul en una propera situació de sequera.

"A la vida hi ha coses que es poden fer malament, però pitjor del que s'està fent jo crec que és impossible", ha sentenciat Xavier Trias. Per al polític convergent, renunciar a la canonada, així com a la interconnexió amb el Roine, és una bogeria perquè el que cal "és tenir una infraestructura necessària" perquè això no torni a passar. Trias ha dit que no construir la canonada vol dir que "d'aquí a un any o any i mig pots tornar a fer el ridícul com hem fet en aquesta ocasió".

També el president del grup, Artur Mas, ha reclamat que els governs català i espanyol "no donin marxa enrere" i mantinguin el projecte, perquè no fer-ho seria un "desgavell monumental". Els grups municipals de CiU i PP plantejaran en el plenari de divendres que l'alcalde Jordi Hereu es pronunciï sobre la necessitat o no de la infraestructura.

El secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, ha admès que la gestió de la sequera ha provocat un cert desgast a l'Executiu. No obstant, Zaragona considera que la Generalitat "ha demostrat que no té por a prendre decisions" i que el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, "ha donat la cara" i no ha defugit de prendre mesures "encara que algunes d'aquestes li han provocat problemes".

Des del partit del conseller, qüestionat per molts dels seus companys d'ICV, s'ha posat èmfasi en què ara és moment de pensar en les dessalinitzadores i "deixar de parlar de tubs i canonades", segons Jordi Guillot, secretari general de la formació ecosocialista.

A banda dels partits polítics, alguns empresaris també han reclamat el manteniment de la canonada del minitransvasament. El plenari de la Cambra de Comerç de Sabadell ha aprovat una resolució perquè la interconnexió entre les xarxes d'aigües de Tarragona i Barcelona tiri endavant per poder donar "una resposta adequada" a les necessitats d'aigua que es plantegin en un futur, independentment de la recuperació dels embassaments.