divendres, 9 de maig del 2008

Pagans diu que no s´apujarà la tarifa de l´aigua i disculpa el gerent de l´empresa

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008050900_2_264583__Girona-Pagans-sapujar-tarifa-laigua-disculpa-gerent-lempresa

L'alcaldessa carrega contra CiU per haver qualificat la proposta de "presa de pèl"

J.Badenes, Girona.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va assegurar ahir taxativament que no hi haurà pujada de la tarifa de l'aigua. Pagans va assegurar que "no s'ha decidit res". La màxima autoritat municipal també va carregar contra el grup municpal de CiU perquè considera que qualificar l'anunci d'augment de tarifa com a "presa de pèl". Per Pagans, utilitzar aquesta qualificatiu "no és manera de fer".

La polèmica sobre l'aigua es va iniciar dimarts quan es va saber que la despesa per aquest servei a l'àrea urbana de Girona va baixar durant el mes de març passat fins als mateixos nivells que el 1999 encara que hi ha hagut un augment notable de la població en tots tres municipis: a Girona, a Salt i a Sarrià de Ter. Aquesta situació va fer que el gerent de l'empresa d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter, Narcís Piferrer, considerés que el descens del consum afecta els comptes de l'empresa perquè les infraestructures tenen el mateix cost, però els ingressos s'estàn reduint.
Piferrer va dir en una entrevista a Ràdio Girona que "si es consumeix menys aigua, hi ha menys ingressos i en canvi els costos són els mateixos. Veurem a la llarga què ens pot representar aquesta sequera i després decidirem, juntament amb els ajuntaments, a veure com ho hem de repercutir". El presentador va preguntar directament si hi hauria puges de la tarifa i el gerent d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter va assegura que "és possible que hi hagi puges, però seran puges moderades, no crec que s'hagin de disparar moltíssim".

Tot i que va ser el mateix Piferrer qui es va sotmetre a l'entrevista, l'alcaldessa de Girona el va voler discupar ahir carregant contra els mitjans. "Ja vaig comentar a Televisió de Girona que es tracta d'un titular desafortunat", que segons Pagans s'hauria extret d'una tertúlia d'una ràdio. Segons Pagans, "els diaris ja ho fan això", en referència a descontextualitzar les paraules, i va assegurar que "d'una conversa s'ha dit que hi havia una proposta". Segons l'alcaldessa, el que havia dit Piferrer era que "si s'haguessin de fer grans inversions s'haurien de repercutir en el preu de l'aigua. No ha dit que s'apujarien els preus", va concloure.

A més criticar CiU perquè "en altres temps no van fer cap tipus d'inversió i ho ha fet el Govern de Catalunya que és com ha de ser", va afirmar. En aquest sentit va recordar que ja es tenen a punt les mesures per afrontar la sequera en cas que no plogui des d'ara fins al final de l'estiu.

Tot i les inversions va insistir que "ho tenim tot a punt i el preu de l'aigua no es canviarà. El consell d'administració no ha fet cap reunió, ni la té prevista".