diumenge, 25 de maig del 2008

El conseller Baltasar demana «tranquil·litat» als regants del Ter i confia a trobar un acord per l'aigua

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2869640

Tres dels manifestants de divendres han presentat denúncia per agressió dels Mossos

ORIOL MAS. Santa Coloma de Farners

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va demanar ahir «tranquil·litat» als regants del Ter, després dels incidents que hi va haver en la visita del president, José Montilla, divendres a Torroella de Montgrí, que va qualificar d'«incomprensibles». Baltasar va dir que estan negociant amb els regants l'aigua que tindran a l'estiu, i que confia d'arribar aviat a un acord. Per altra banda, tres dels manifestants van presentar ahir denúncia per agressió dels Mossos d'Esquadra.

«Per mi, els incidents d'ahir m'han semblat incomprensibles. Demanem tranquil·litat a tothom, s'està gestionant crec que molt bé i fins ara tenim una molt bona interlocució amb els regants del Ter; per tant, ningú ha d'estar nerviós.» Així es va manifestar ahir el conseller Baltasar respecte als incidents amb els regants a Torroella. Pel que fa a la taula de l'ACA que marca el cabal a subministrar per a reg en funció del volum embassat a Sau i Susqueda, Baltasar no va aclarir si es complirà: «Estem en ple procés de negociacions», i va afegir-hi: «Estem molt a prop de trobar un acord, i estem convençuts que el trobarem.» El conseller va fer aquestes declaracions a Santa Coloma de Farners, dins l'assemblea del Consorci Forestal de Catalunya. També va fer referència a les actuacions del govern per evitar restriccions: «La pluja d'aquests dies no canviarà els plans, estem feliços però calen totes les mesures per evitar restriccions.»

Per altra banda, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Joan Margall, va valorar ahir la reunió entre els regants i Montilla de manera positiva: «Així, el President és conscient de manera directa de la problemàtica que tenim al Baix Ter, i que li vam poder manifestar els regants i també l'Ajuntament.» Margall, però, va lamentar els incidents finals, «que no hauria volgut ningú».

TRES DENÚNCIES

Ahir al matí, tres dels manifestants de divendres van interposar les seves denúncies per agressió amb lesions contra els Mossos. Segons una de les implicades, la veïna Maria Teresa Esplugues, «els antiavalots ja van venir amb la idea de provocar».