dimarts, 27 de maig del 2008

ICV insisteix que no es faci la canonada si se supera la fase d´emergència de la sequera

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008052700_6_268117__Catalunya-insisteix-faci-canonada-supera-fase-demergncia-sequera

El CAT nega que hi hagués compra de vots de municipis per ampliar el transvasament

Efe/DdeG, Barcelona

El secretari general d'ICV, Jordi Guillot, va precisar ahir que, si Catalunya supera la fase d'emergència per la sequera abans que s'iniciïn les obres de prolongació del minitransvasament de l'Ebre cap a Barcelona, el seu partit demanarà que no es construeixi la canonada que permetria el transvasament.

Guillot, que diumenge va avançar que ICV reclamarà la derogació del decret de l'aigua quan estigui assegurat el proveïment a Catalunya, va anar ahir més enllà. "Si es complissin les condicions abans que comencin les obres de la canonada que ha de portar aigua des de l'Ebre, demanaríem que no es realitzés, perquè ja no estaria justificada", va dir el dirigent ecosocialista, la formació del qual ha optat per marcar perfil en aquest assumpte.

Així mateix, Guillot va instar el Govern català a "determinar els cabals d'aigua i les condicions necessàries per garantir el subministrament d'aigua per a tota la població de l'àrea metropolitana de Barcelona".

"Amb la crisi de l'aigua s'han fet evidents els desequilibris ter?ritorials que pateix el país", va subratllar Guillot, per a qui "fa falta insistir que es tirin endavant polítiques concretes de reequilibri territorial".

El CAT desmenteix compra de vots

Per una altra part el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) va negar ahir les crítiques abocades per l'alcalde de Montblanc, el republicà Josep Andreu, que diumenge va denunciar una possible compra de vots per part de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per afavorir l'ampliació del minitransvasament de l'Ebre a Barcelona. Andreu va manifestar que la ACA es va comprometre a modificar alguns informes desfavorables de projectes urbanístics de municipis de Tarragona a canvi d'un vot favorable a aquesta ampliació per part dels alcaldes.

El CAT va desmentir ahir "rotundament" aquestes acusacions, que va titllar de "difamatòries i falses". En cas d'haver-se produït, segons va assenyalar, resulta "inversemblant" que no denunciessin pressions per part de més assistents i recorda que les esmentades pressions haurien estat "absolutament innecessàries" donada la majoria més que qualificada dels vots a favor de la proposta de la presidència.

1 comentari:

Lluís ha dit...

Bravo! D'això se'n diu responsabilitat i previsió de futur!