dissabte, 31 de maig del 2008

La Federació Catalana de Municipis creu un error polític no continuar amb la interconnexió de conques

Font: La Malla

http://www.lamalla.net/medi_ambient/article?id=198813

Manuel Bustos afirma que és necessària per si es dóna una nova situació d'escassetat hídrica

La Federació Catalana de Municipis (FMC) considera vital que les conques catalanes estiguin interconnectades per evitar arribar a una nova situació crítica per sequera en un futur. Axí ho ha valorat en roda de premsa el seu president i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos.

"Ara que totes les pressions polítiques, mediàtiques i socials han donat pas a la tranquil·litat, s'ha d'abordar la necessitat d'investigar per connectar les conques perquè si en algun punt de Catalunya hi falta aigua es pugui proveir", ha apuntat Bustos. Segons el parer del president de la Federació, el moment actual, on l'aigua està gairebé assegurada fins a l'any que ve, ha de servir per poder reflexionar amb calma sobre aquesta possibilitat.
Segons Bustos, seria un "greu error polític que més enllà de situacions d'emergències no es pugui subministra aigua a tots els habitants de Catalunya", per la qual cosa les administracions haurien de ser més previssores. En aquest sentit, ha expressat que el pas de la situació d'excepcionalitat 2 a la 1 seria un "molt bon senyal" i un "motiu de felicitació tant per a els administracions com per a la ciutadania".

Després de tanta polèmica pel reial decret de perllongament del minitransvasament, ara que està a punt de derogar-se, el Govern valencià també s'ha posicionat a favor. El portaveu del Consell, Vicente Rambla, ha exigit a l'Executiu que finalitzi la infraestructura per a la transferència d'aigua de l'Ebre a Barcelona, perquè és "normal" que Catalunya torni a patir una escassetat hídrica. Per contra, els aragonesos han tornat a demanar que es derogui el decret llei.Així s'ha aprovat en un ple a l'Ajuntament de Saragossa on s'ha posat èmfasi en que s'han superat les circumstàncies d'extraordinària necessitat que el van motivar.