dissabte, 29 de març del 2008

La Festa de l´Aigua estarà centrada en l´estalvi

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008032900_3_256227__Comarques-Festa-lAiguaestar-centradaen-lestalvi

La desena edició de la Festa de l'Aigua, organitzada de manera conjunta pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), se celebra demà al passeig de Lluís Companys de Barcelona en un context marcat per la sequera que està patint Catalunya. En aquest sentit, fa 18 mesos que no plou de manera important i això s'ha traduït en un lent però constant descens de les reserves embassades.

Per aquest motiu, la present edició de la Festa de l'Aigua anirà destinada a conscienciar la ciutadania sobre la importància d'estalviar aigua i fer un ús òptim d'aquest recurs. Cal destacar, però, que, en els darrers anys, l'esforç dels ciutadans ha estat molt important, ja que se n'ha reduït el consum domèstic en un 4%. No obstant això, des de Medi Ambient, consideren que "encara se'n pot estalviar més, no només en l'àmbit urbà sinó també en el camp industrial i rural. A més, si estalviem aigua avui ens possibilitarà no tenir problemes d'abastament en el futur".
La Festa és una activitat destinada a públics de totes les edats. En aquest sentit, es podrà gaudir d'actuacions musicals en directe i espectacles centrats en l'aigua, i alhora hi haurà tallers per als més menuts amb el propòsit de conscienciar.