divendres, 28 de març del 2008

La PDE acusa a la Generalitat d´utilitzar la sequera per impulsar amb «prepotència» els transvasaments

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008032700_6_255939__CATALUNYA-acusa-Generalitat-dutilitzar-sequera-impulsar-prepotncia-transvasaments

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha acusat la Generalitat d'utilitzar la sequera per impulsar, amb "prepotència", transvasaments als quals "s'oposava fèrriament quan estava en l'oposició", i ha advertit que el transvasament del Segre afectarà la qualitat de les aigües de l'Ebre.

EFE

Després que el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, hagi reconegut que a l'octubre es podria realitzar un transvasament del Segre, la PDE ha emès avui un comunicat en el qual clava per la cara al govern català que "no està gestionant la sequera amb honestedat".

La PDE ha advertit que un transvasament del Segre afectarà "greument la qualitat i la quantitat de les aigües necessàries per mantenir el bon estat del tram final de l'Ebre i del Delta".

També ha recriminat que el transvasament anunciat "aprofundeix" el desequilibri territorial i no tindrà cap utilitat ni eficàcia per pal·liar la sequera.

Per a la PDE, el govern català està aprofitant la sequera per impulsar transvasaments i interconnexions de xarxes que fins fa poc "assegurava que amb la nova gestió de l'aigua mai es farien".

La Plataforma en Defensa de l'Ebre considera que la proposta del transvasament del Segre no és res més que la continuació de la política hídrica dels anteriors governs de CiU i el PP.

Entre aquests projectes continuistes, el moviment social de les Terres de l'Ebre també ha inclòs els canals Segarra-Garrigues i el Xerta-Sènia, i "la prolongació del minitransvasament de Tarragona".

La Plataforma en Defensa de l'Ebre també considera que la Generalitat està incorrent en una contradicció en anunciar el transvasament del Segre al mateix temps que aprova nous regadius.

Per tot això, la PDE ha decidit declarar "transvasista" l'actual govern de la Generalitat i ha demanat ajuda a la població de Catalunya "per evitar, una vegada més, que per afavorir els grans interessos financers i polítics se sacrifiqui una part del territori".