dijous, 20 de març del 2008

Llena: "Si cal prendre mesures perquè tothom tingui aigua de boca, s’han de prendre"

Font: La Malla
http://www.lamalla.net/politica/article?id=192484

"L'aigua és un tema que sempre aixeca passions, hi ha hagut conflictes territorials causats per l'aigua, però la prioritat ha de ser que n'hi hagi per tothom", ha assegurat el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena en una entrevista a COMRàdio. Llena s'ha referit així a la possibilitat de captar, de manera temporal, aigua del Segre per abastir l'àrea metropolitana de Barcelona. Pel conseller català, "si cal prendre mesures perquè tothom tingui aigua de boca, s'han de prendre".

Llena també ha reconegut la mala situació que passen els ramaders per culpa de la sequera i de l'augment de preus dels cereals. En aquest sentit, el conseller ha assenyalat que hi estan treballant però avisa que des de l'Administració no tenen "una solució ni perquè plogui ni perquè hi hagi una correcció dels preus. Són dues coses molt complicades i aquí sí que ni el Departament d'Agricultura ni la Generalitat hi tenen massa res a fer".

La idea de treure aigua del Segre no agrada a ERC

La nova portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó ha reconegut, també en una entrevista a COMRàdio, la idea de "captar aigua" del Segre puntualment per satisfer una situació de sequera" no és la que més els "agradaria". "Però l'executiu ha dit que no ho considera una mesura de primer ordre. Estem en això, en què no es produeixi", ha demanat.