dissabte, 29 de març del 2008

Una entitat ecologista portarà el govern a la fiscalia de Medi Ambient

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2795883

L'entitat ecologista lleidatana Ipcena va anunciar ahir que presentarà una denúncia contra la Generalitat a la fiscalia de Medi Ambient «per presumptes delictes de prevaricació» i «abús de poder» per haver iniciat unilateralment el procés per transvasar aigua del Segre cap al Llobregat.

Segons Ipcena, el projecte del Departament de Medi Ambient «suposaria una autèntica transgressió de les normes legals bàsiques que regulen l'estat de dret i un estat democràtic», ja que l'entitat considera que el govern ha actuat «per decret, al més pur estil de les declaracions d'estat d'excepció pròpies dels governs totalitaris».

NI INFORMACIÓ NI ESTUDI D'IMPACTE
L'associació ecologista acusa la Generalitat de saltar-se «tots els processos previstos d'informació, transparència i participació pública». També argumenta que el projecte s'ha redactat sense la corresponent avaluació d'impacte mediambiental. En darrer lloc, Ipcena recorda que el projecte hauria de passar pel Congrés, pel ministeri, pel Parlament i pel Consell de l'Aigua de la Conca de l'Ebre.