dimecres, 19 de març del 2008

Nadal admet que estudien portar aigua del Segre

http://paper.avui.cat/article/societat/120368/nadal/admet/estudien/portar/aigua/segre.html

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, va admetre ahir en conferència informativa que el govern estudia la possibilitat de portar aigua del Segre a la conca del Llobregat i l'àrea de Barcelona, tot i destacar que -en el cas que aquesta obra s'acabés fent realitat- seria una mesura "puntual, temporal i d'emergència". Escudant-se en aquests adjectius, el conseller Nadal va considerar que aquesta captació d'aigua del Segre no seria un transvasament perquè -segons va destacar-"la Generalitat no es planteja cap transvasament".

Les paraules del conseller de Política Territorial arriben cinc dies després que el conseller de Medi Ambient eludís, davant el ple del Parlament, respondre de forma clara si el seu departament estudiava la portada d'aigua del Segre.

El secretari general d'ICV, Jordi Guillot, va assegurar ahir que ICV avala utilitzar aigua del riu Segre per proveir l'àrea metropolitana de Barcelona només si "fa falta", "si hi ha consens amb el territori" i si aquest riu disposa del "cabal suficient" per fer-ho.

Ramon Espadaler, diputat de CiU, va acusar Francesc Baltasar d'haver mentit davant el Parlament i va exigir que el govern expliqui tots els projectes contra la sequera.