dijous, 10 d’abril del 2008

Alcaldes de l'àrea de BCN demanen que es porti aigua "d'on sigui"

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=499346&idseccio_PK=1021

EFE
BARCELONA
Els alcaldes dels 33 municipis que conformen l'àrea metropolitana de Barcelona han demanat que es porti aigua "sigui d'on sigui" per donar resposta a les necessitats dels ciutadans de la zona.

Els representants de l'Entitat Metropolitana de Medi Ambient (EMMA) han aprovat aquesta tarda un manifest en què es comprometen a acceptar i recolzar qualsevol proposta que arribi des de qualsevol govern.

El president de l'àrea metropolitana de Barcelona i alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, ha assenyalat que "els ciutadans i els ajuntaments" estan fent tot el possible: "Hem reduït el consum d'aigua fins a arribar als 109 per habitant i dia, el consum més baix de Catalunya, i ara el que necessitem és una solució urgent".

Hereu no ha volgut entrar en detall sobre quina és la millor solució per portar aigua a Barcelona i ha dit que no tenen "competència en aquest tema" i el que necessiten "és donar aigua als ciutadans, i aquesta ha de venir sigui d'on sigui".

"Solidaritat dels territoris"

"Qualsevol episodi de conflicte s'ha de solucionar amb consens com hem fet a l'àrea metropolitana de Barcelona", ha dit Hereu, que ha destacat que és necessària la solidaritat dels territoris.

En el manifest que ha aprovat l'EMMA, s'han compromès a acceptar qualsevol solució per garantir el subministrament d'aigua potable sense talls.

"Els ajuntaments metropolitans --afirma el manifest-- estem convençuts que la manera més efectiva d'aconseguir solucions reals i eficaces és una actuació concertada de totes les administracions i de les empreses operadores, fugint de partidismes i buscant el màxim consens".

Des que van entrar en vigor les sancions per malgastar l'aigua s'han obert cinc expedients a l'àrea metropolitana.