divendres, 11 d’abril del 2008

Els regants del Ter convoquen per diumenge 13 d´abril la tercera manifestació per reclamar el retorn de l´aigua del Ter

Font: Diari de Girona
http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008041000_3_258874__COMARQUES-regants-convoquen-diumenge-dabril-tercera-manifestacio-reclamar-retorn-laigua

Les comunitats de regants i el sindicat Unió de Pagesos han convocat per aquest proper diumenge la tercera manifestació per reclamar el retorn de l'aigua del Ter.

ACN En aquesta ocasió, la convocatòria serà al migdia a l'embassament del Pasteral, a la Cellera de Ter (Selva). Els tractors i cotxes particulars que participin a la manifestació sortiran a les deu del matí de Torroella de Montgrí i Pals. La primera concentració va ser el diumenge 2 de març sobre els ponts del Ter de Torroella de Montgrí i Verges i la segona es va fer a Girona el passat Divendres Sant, el 21 de març.

L'objectiu de la protesta és, per una banda, reclamar el retorn de l'aigua del Ter -riu que pateix des del 1959 un transvasament cap a la conca del Llobregat-, expressar el descontent per la manca de previsió de l'administració i la pretensió de 'penalitzar ara els regants' en el repartiment de l'aigua. Els regants han afirmat que des de la darrera mobilització, l'administració no ha donat cap resposta 'mínimament satisfactòria'.

Els agricultors de la conca del Ter no podran regar aquest estiu ja que la fase II del decret de sequera així ho estableix. Inicialment, els regants del Baix Ter fixaven en 50 MEUR les pèrdues del sector si no se'ls garanteix un cabal mínim per regar però actualment han elevat la xifra de pèrdues fins als 200 MEUR.