diumenge, 13 d’abril del 2008

Generalitat i Estat tancaran un acord sobre l´Ebre la setmana que ve

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008041300_3_259366__Generalitat-Estat-tancaran-acord-sobre-lEbre-setmana

Montilla diu que ja està "molt avançat

Efe/DdeG, Barcelona.
Els governs de Catalunya i Espanya tancaran en pocs dies un acord definitiu per a connectar les xarxes de proveïment d'aigua de Tarragona i Barcelona com a solució, junt amb altres mesures, per subministrar aigua a l'àrea de la ciutat posat cas que persisteixi la sequera.
El president de la Generalitat, José Montilla, va confirmar ahir que la solució al problema "està molt avançada", encara que no va voler precisar amb exactitud en què consisteix el projecte.
Un eventual acord per aprofitar les aigües de l'Ebre cap a Barcelona deixaria probablement sense efecte el projecte de captació de l'aigua del Segre, que defensava en solitari el govern català.
Montilla va indicar que el transvasament del riu Segre era l'"alternativa" del govern català, "però estàvem estudiant altres alternatives en col·laboració amb el Govern d'Espanya. Alternatives que també vam fer saber al cap de l'oposició", va afegir.
"La concreció d'una solució està molt avançada i estic convençut que abans de finals de la setmana que ve tindrem la formalització d'un acord entre els dos governs sobre la base d'un projecte que serà executable en temps i permetrà garantir el proveïment d'aigua de boca i evitar les restriccions a la tardor", va subratllar el president català.
Finalment, màxim representant del Govern català també va assegurar que "el que no farem serà fer tres coses a la vegada. Farem aquella que sigui factible en relació al temps, d'acord amb el Govern d'Espanya, amb diàleg i concertació amb els sectors i territoris afectats".