diumenge, 13 d’abril del 2008

Unió de Pagesos troba una «traïció» el transvasament de l'Ebre cap a Barcelona

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2815580


MIREIA LACÀRCEL.

El sindicat d'Unió de Pagesos (UP) va reunir ahir prop de 300 persones del món agrari i de ciutadans a la plaça de la Font de Tarragona per mostrar el seu rebuig a l'extracció d'aigua dels pous del Camp, ja que consideren que al «Camp no en sobra ni una gota». El sindicat està a favor que es doni aigua per a l'ús de boca a l'àrea metropolitana, però temen que aquesta aigua també vagi a parar a les indústries en detriment que els pagesos de la zona puguin regar els camps. A banda, Unió de Pagesos va considerar una traïció la notícia d'una possible interconnexió de xarxes entre la del Ter-Llobregat i la del minitransvasament de Tarragona, i va responsabilitzar els polítics d'intentar enfrontar els territoris. El sector agrari reclama una planificació territorial immediata.

La por dels pagesos que es produeixi una salinització dels pous del Camp amb l'extracció d'aigua per portar-la a Barcelona, es va representar ahir davant les portes consistorials de la capital de la demarcació, amb una concentració de prop de 300 persones del món de l'agricultura i també de ciutadans a títol individual, i també d'algunes plataformes ciutadanes. Per escenificar els seus temors Unió de Pagesos va llençar quilos de sal a l'entrada de l'ajuntament en senyal de protesta.

Els alcaldes de Tarragona i Reus ja van anunciar en el seu moment que si durant l'extracció s'encenia el llum vermell que hi havia una possible salinització, o que s'acabaven els recursos, aturarien el bombeig d'aigua. El coordinador territorial del sindicat, Josep Maria Coll responia a les autoritats advertint-los que els pous dels pagesos ja havien baixat entre 3 i 4 metres, i que el llum d'alerta en els seus pous, ja no és vermell, sinó negre. «La política dels últims mesos per part de tots els partits ha estat nefasta, i s'ha fet d'amagat», recalcava Coll.