dimecres, 23 d’abril del 2008

El Reial decret estableix que el transvasament anirà a càrrec de la disposició tercera de l´Estatut

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008042300_6_261473__Catalunya-Reial-decret-estableix-transvasament-anir-crrec-disposicio-tercera-lEstatut

ERC condiciona el suport a que sigui finançat per l'Estat i ICV ja ha avançat el seu sí

Efe/Europa Press/DdeG, Madrid

El Reial decret-llei aprovat pel Govern per regular la conducció d'aigua de Tarragona a Barcelona estableix que el finançament d'aquestes obres, el cost del qual puja uns 180 milions d'euros, anirà a càrrec de la disposició addicional tercera de l'Estatut. El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publicava ahir aquest decret-llei, en el qual es detalla l'objecte i àmbit d'aplicació de la infraestructura, així com el règim econòmic d'aquesta mesura "excepcional i urgent" destinada a garantir el proveïment d'aigua a l'àrea de Barcelona.

El text especifica que el finançament de les obres de prolongació del denominat "minitransvasament" de l'Ebre a Barcelona es realitzarà "amb càrrec als pressupostos del ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marino". Això no obstant, precisa que aquesta inversió "tindrà la consideració d'inversió estatal en infraestructures als efectes previstos en la Disposició addicional tercera de la Llei Orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya".
Per la seva part el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, va assegurar ahir que els diputats de la seva formació donaran suport a la nova conducció d'aigua si l'Estat assumeix el cost de l'operació, cosa que engloba la construcció de la conducció d'aigua i el pagament dels drets d'aigua. ICV ja va avançar ahir que votarà a favor de la mesura.

Manifestació

El portaveu d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) al Parlament, Jaume Bosch, va assegurar la seva formació no estarà a la manifestació convocada per la Plataforma en Defensa de les Terres de l'Ebre per al pròxim 18 de maig en protesta contra el transvasament d'aigua del riu Ebre a Barcelona.

Bosch va afirmar que ICV no s'oposarà que membres del partit hi vagin "a títol individual", però ha aclarit que la seva formació no donarà suport a una manifestació que va contra una mesura "temporal, provisional i per a casos d'emergència".
Finalment el candidat a la presidència d'ERC, Joan Puigcercós, va defensar que el seu partit doni suport a la mesura encara que pensi assistir a la manifestació.