diumenge, 13 d’abril del 2008

Unes 300 persones protesten contra el tracte que rep Girona en la gestió de l'aigua

Font: La Malla
http://www.lamalla.net/medi_ambient/article?id=194468

Unes 300 persones s'han concentrat a l'embassament del Pasteral, a La Cellera de Ter, a la comarca de la Selva, convocades per comunitats de regants i agricultors per protestar contra el tractament que s'està donant a les terres gironines davant la situació de sequera que pateix Catalunya. Els manifestants han volgut posar de manifest que el transvasament del cabal del Ter cap a Barcelona està provocant la mort biològica del riu i la falta de subministrament d'aigua per als conreus de les comarques gironines.

La concentració s'ha realitzat al Pasteral per la càrrega simbòlica d'aquest indret, ja que és en aquest punt on l'aigua del riu Ter es reparteix cap a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Els manifestants també han tallat durant més d'una hora la carretera C-63, al seu pas per Cellera de Ter. Fonts d'Unió de Pagesos han explicat que els regants de la zona estan preocupats per la campanya de reg que comença al maig, donada la sequera actual i la "imprevisió" amb què actua la Generalitat, i han recordat que una llei de 1959 encara vigent sosté que l'aigua del riu Ter ha de destinar-se de manera prioritària a garantir els usos de la conca del riu.