dissabte, 19 d’abril del 2008

JARC denuncia manca de previsió de l´Administració pel que fa a la sequera

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008041900_3_260702__Comarques-JARC-denuncia-manca-previsio-lAdministracio-sequera

També critiquen el transvasament del Ter en un debat celebrat a la Tallada

Acn/DdeG, La Tallada d'Empordà
La finca Mas Badia de Canet de la Tallada va acollir ahir un debat organitzat per Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) sobre la nova cultura de l'aigua. La jornada va ser seguida per un centenar de pagesos de la zona i es va evidenciar la preocupació del sector agrícola i ramader del Baix Ter davant la possibilitat que si segueix la sequera no puguin regar les seves explotacions el proper estiu.
El president del sindicat agrari JARC a les comarques gironines, Pere Rubiriola, va manifestar que l'ACA no els ha presentat cap proposta ferma que els asseguri que podran tenir l'aigua que necessiten."Sembla que encara s'estan encomanant a la Moreneta perquè plogui i se solucioni el problema" va sentenciar. També va afegir que no hi haurà temps material per fer arribar l'aigua a l'estiu a la majoria d'agricultors.
Pel sindicat JARC els pagesos no poden estar esperant indefinidament solucions ja que necessiten que hi hagi aigua a curt termini. Rubiriola s'ha queixat del transvasament d'aigua del Ter cap a Barcelona. "A dia d'avui el riu Ter no desemboca ni tres metres cúbics per segon d'aigua al mar" Va assegurar Rubiriola. També va queixar-se que "de fet, s'està parlant de garantir l'ús d'aigua de boca per emmascarar que la majoria d'aigua es fa servir per a la indústria de l'àrea metropolitana", a la qual cosa va preguntar-se si l'agricultura i la ramaderia no és també una activitat econòmica. Durant la jornada els pagesos es van mostrar descontents amb la classe política i van criticar la manca de previsió de l'administració en el tema de l'aigua.