dimecres, 9 d’abril del 2008

El Segre és l´única opció per evitar talls d´aigua

Diari de Girona

Font:http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008040800_3_258216__Comarques-Segre-lunica-opcio-evitar-talls-daigua

Un informe de la Generalitat alerta que, si persisteix la sequera, el transvasament del Segre és l'única opció viable per evitar els talls d'aigua domiciliaris a partir d'octubre, ja que garanteix quatre hectòmetres cúbics d'aigua al mes i es pot posar en marxa en cinc mesos. Segons el govern, el transvasament és l'única de les nou solucions que es planteja -inclosa la connexió entre conques- que solucionaria temporalment la falta d'aigua fins a la posada en marxa de les dessalinitzadores projectades.

"L'aportació del Segre fins a l'entrada progressiva en servei de la dessalinitzadora del Baix Llobregat allunya definitivament l'escenari de talls domiciliaris entre la tardor de 2008 i la primavera de 2009", assegura el document.

També s'indica que "si no es realitza una aportació de recursos hídrics de les conques externes de Catalunya, a partir de mitjan octubre de 2008 faria falta realitzar talls en el proveïment domiciliari per garantir consums futurs".

El document parteix de la base que per proveir els 5,5 milions de persones que consumeixen aigua de la xarxa del sistema Ter-Llobregat calen 27 hectòmetres cúbics al mes.