dilluns, 14 d’abril del 2008

València també demana aigua de l'Ebre cap al sud

Font: Avui

http://www.avui.cat/article/mon_politica/27537/valencia/tambe/demana/aigua/lebre/cap/sud.html

El govern valencià va demanar ahir aigua de l'Ebre cap al sud, si se'n desvia cap a l'àrea de Barcelona. I fa servir l'argument del difunt Pla Hidrològic Nacional (PHN)

El govern valencià va demanar aquest diumenge aigua de l'Ebre cap al sud, si se'n desvia cap a l'àrea de Barcelona. I fa servir l'argument del difunt Pla Hidrològic Nacional (PHN). Segons els valencians, si el president José Luis Rodríguez Zapatero, d'acord amb el president José Montilla, recupera la part del transvasament que afectava Catalunya (l'extensió del minitransvasament), també ho hauria de fer en la part de l'acord que implicava el País Valencià (el bombeig d'aigua cap al sud).

El conseller de Medi Ambient valencià, el popular José Ramón García Antón, va contraposar ahir amb duresa que els socialistes accepten ara la part del PHN relativa a Catalunya amb el fet que, alhora, "condemnen l'altra part d'Espanya sense aigua".


El govern de Camps es queixa que Zapatero recuperi una part del transvasament del PP per abastar Barcelona, i "condemni" la resta

García Antón va recordar que Zapatero va començar l'anterior legislatura suspenent el transvasament de l'Ebre i el PHN, mentre que ara es fa enrere parcialment de la decisió. Segons el conseller, el govern central tracta els valencians "com a comunitat de segona". "No ho pensem consentir", va afegir.

Mentrestant, ahir el conseller de Medi Ambient català, Francesc Baltasar, va deixar estar definitivament el transvasament del Segre i treballava al departament per l'opció de l'Ebre. El primer objectiu és coordinar la recepció del material necessari per construir els 62 quilòmetres de connexió. Cal afegir-hi que encara no s'ha fet el nomenament de la nova titular de Medi Ambient, Elena Espinosa, amb qui Baltasar es posarà en contacte de manera immediata.

ICV-EUiA està girant aparentment en bloc cap a l'acceptació de l'extensió del minitransvasament, i enterra així els antics recels per aquesta mesura. El coordinador d'EUiA del Camp de Tarragona, Josep Maria Vázquez, va defensar ahir la interconnexió si l'aigua és per a ús de boca, la canalització és temporal i, a més, desmuntable.