dissabte, 19 d’abril del 2008

Oriol Pujol vol que es publiquin les balances hídriques per no ´esprémer´ el Ter

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008041900_3_260704__Comarques-Oriol-Pujol-publiquin-balances-hidriques-espremer

Acn/DdeG, Figueres
El diputat del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, va demanar ahir que es facin públiques les balances hídriques com a punt de partida per iniciar un debat més "profund", "estructural" i menys "d'emergència nacional" sobre la sequera per evitar que es continuï "esprement" el riu Ter. Segons Pujol, no es pot parlar de compensacions econòmiques per l'Ebre quan fa quaranta anys que el Ter aporta aigua per sobre de la seva capacitat a l'àrea metropolitana de Barcelona. El diputat convergent va afegir que la "cultura de la solidaritat" del govern tripartit estava "condemnant" al Ter i que també ho acabaria fent amb l'Ebre.
Pujol va indicar que si el govern tripartit té com a única mesura fer a l'Ebre el mateix que des de feia anys Catalunya havia fet amb el Ter, el que s'aconseguirà serà "esprémer" els dos grans rius catalans. Per aquesta raó, CiU va instar al govern a no plantejar-se el tema de la sequera només com un problema de conjuntura o de solucions d'urgència, sinó com algú més profund i estructural.