divendres, 11 d’abril del 2008

Francisco Camps: "Si s'hagués aprovat el Pla Hidrològic Nacional ara Barcelona no tindria problemes d'aigua"

http://www.avui.cat/article/tec_ciencia/27212/camps/si/shagues/aprovat/phn/ara/bcn/no/tindria/problemes.html

El Ple del Comitè de Regions de la UE ha aprovat l'informe del president del País Valencià, Francisco Camps, que advoca entre altres solucions pel recurs als transvasaments per pal·liar l'escassetat d'aigua i la sequera a Europa

El president del País Valencià, Francisco Camps, ha assegurat que "si s'hagués aprovat el Pla Hidrològic Nacional (PHN) i el transvasament de l'Ebre" Barcelona "no patiria" ara problemes d'aigua.

Camps ha fet aquestes declaracions durant el ple del Comitè de Regions de la Unió Europea, que ha aprovat aquest dijous l'informe del president valencià, que advoca entre altres solucions pel recurs als transvasaments per pal·liar l'escassetat d'aigua i la sequera a Europa. Així, s'ha aprovat una moció en què, en cas de necessitat, els països de la Unió es puguin cedir aigua.

L'informe, que amb altres documents servirà d'orientació per a futures polítiques comunitàries, ha estat aprovat amb 43 esmenes, algunes de les quals delimiten les condicions per fer ús d'infraestructures com els transvasaments.

Catalunya i Aragó han votat en contra del text després que es rebutgessin moltes de les seves propostes, mentre que Múrcia hi ha mostrat el seu suport.
El document és "fonamental per als països del sud de la Unió Europea i les seves regions, que en el futur tindran accés igualitari a l'aigua, siguin riques en aquest bé o no", segons ha declarat Camps quan s'ha acabat la votació.

El president de la Generalitat valenciana ha assenyalat que "no existeixen alternatives" per al recurs als transvasaments –que ha quedat ratificat amb l'aprovació del text–, però sí "mesures complementàries d'estalvi, eficiència en l'ús de l'aigua i de respecte al medi ambient".

Així mateix, ha destacat que l'aprovació del text dóna suport "al concepte de nació, ja que es farà el repartiment segons els principis de solidaritat i subsidiarietat".