dimecres, 9 d’abril del 2008

Blanco no descarta el transvasament del riu Roine

Diari de Girona
Font:http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008040800_3_258218__Comarques-Blanco-descarta-transvasament-Roine

Diu que la proposta s'ha d'estudiar

Europa Press/DdeG, Barcelona.

El secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, va apuntar ahir que no es pot descartar el transvasament del riu Roine proposat per CiU com a mesura estructural per solucionar les carències d'aigua que té Catalunya, tot i que va deixar clar que la resposta es donarà "des del sentit comú, la responsabilitat i la viabilitat".
En declaracions a RAC-1, Blanco va considerar necessari abordar el problema de la sequera, i per aquest motiu no va voler descartar cap solució. Respecte al Roine, va reconèixer que és un tema que està "damunt de la taula, que no es pot descartar i que cal estudiar".

Respostes immediates

El representant del PSOE va indicar que el Govern donarà "respostes immediates" per fer front a la sequera que té Catalunya, per a la qual cosa va assegurar que s'està dialogant amb el Govern de la Generalitat, amb el qual ha assegurat que l'Executiu té una "bona relació".

Segons va afegir Blanco, entre les dues institucions hi ha un "clima d'entesa" que permetrà que s'abordin els problemes de futur "des del diàleg, de vegades des de la discrepància, però sempre des del respecte mutu institucional i des de la voluntat d'arribar a acords".